OLMAB lagerinredning
Tel: 019 - 673 20 30  
Artikel från 2003-06-05

Artikel om lagerköp från Nerikes Allehanda

 
Inga undersidor  
Pressartiklar och andra artiklar om ÖLM.
 

Går uppåt när det går nedåt för Ericsson

Ericssons nedskärningar har medfört ett stort uppsving för Örebroföretaget ÖLM, som bland annat säljer begagnad lagerutrustning genom e-handel.

ÖLM har köpt in ett jättelikt överskottslager från Ericsson. Genom de kraftiga personalminskningarna inom Ericsson har massor av arbetsplatser blivit överflödiga. Det har medfört ett gigantiskt överskott av material som hör samman med monteringsarbete, till exempel pallställ, rullvagnar, stolar, höj- och sänkbara arbetsbord, hyllor, armaturer, lödutrustning och mycket annat. Det är just sådan materiel som ÖLM säljer till industrin.

Ladan är full. Alric Jinghede har genomfört Örebroföretaget ÖLM:s hitills största affär när han köpt in massor av utrustning från Ericsson som blivit överflödig i samband med nedskärningarna.
Bild: Robert Johansson
Överskottsmaterial
Nyligen träffade ÖLM avtal med Ericsson att överta överskottsmaterial från fabriken i Gävle. Tio långtradare med släp har de senaste veckorna transporterat godset till Örebro där det nu lagras i ett 1000 kvadratmeter stort kallförråd på I3- området.
Nyvärdet för materielen uppgår til minst 10 miljoner kronor, uppskattar ÖLM:s VD Alric Jinghede. Det motsvarar företagets hela årsomsättning. Allt kommer att säljas ut till 40 procent av nypriset. ÖLM står för Örebro Lager Montage. Företaget startade 1989 av Dag och Göran Jinghede. Några år senare gick pappa Alric Jinghede in i företaget, som tidigt inriktade sig på elektronisk handel.
-Vi har ingen egen säljkår, vi har inga dyra kataloger och vi har inte gjort några egna insatser för att hitta kunderna, säger Alric Jinghede. Det är kunderna som ska hitta oss.

Högt upp på listan
ÖLM har satsat på att hamna högt upp på webbsökarnas listor. När ett företag via sökmotorerna på Internet letar efter säljare av till exempel pallställ ska ÖLM komma upp som ett av de första exemplen. Det kostar en slant men har varit lyckosamt, enligt Alric Jinghede.
- Vi har naturligtvis också känt av ne gången inom e-handeln. Den har inte fått den kraftiga tillväxt som förutspåddes i mitten av 90-talet, men vi har klarat oss förhållandevis bra. Företaget har idag 8 anställda och omsatte 7 miljoner kronor det senaste verksamhetsåret.
ÖLM säljer både ny och begagnad utrustning för lager- och material- hantering och erbjuder en rad andra tjänster.
ERIK MARANDER

Nerikes Allehanda 05-05-2003

[ Tillbaka ]
Bookmark and Share
Sök våra sidor


KLICKA HÄR för att besöka ÖLM:s huvudsajt med egen sökmöjlighet och onlinebutik.
Nyheter
Pallöparen
Pallöpare

Demofilmer

ON^OFF Påkörningsskydd. Patentsökt sept. 08

   Demofilm


Rack Armours lättmonterade stolpskydd.

   Demofilm


Klicka för Column Sentry's lättmonterade balk-/pelar-/stolpskydd


Andra påkörningsskydd.

Begagnad inredning och utrustning
ÖLM har gjort ett stort uppköp av begagnad lagerinredning och utrustning som ännu ej är prissatt,
ej heller inlagd på vår begagnattorg. Efter hand som vi inventerar läggs alla objekt upp på vår lagerblog.
 
Kontakta gärna vårt säljkontor vid frågor angående lagerinredning, önskemål, offertförfrågningar m.m
Måndag-Fredag 7.00-16.00 Tel: 019- 673 20 30
AB ÖLM • Maskingatan 7 • 702 86 ÖREBRO