OLMAB lagerinredning
Tel: 019 - 673 20 30  
Norsk stororder till ÖLM .

ÖLMs påkörningsskydd till Ahlsell-lager

 
Inga undersidor  
Stororder från Norge till ÖLM
 
Från Transportnet.se 2010-08-30

ÖLMs påkörningsskydd till Ahlsell-lager

Till sitt nya stora centrallager i Gardemoen i Norge har Ahlsell lagt en stororder hos ÖLM i Örebro på påkörningsskyddet Rack Armour.

Till ett ordervärde närmare 1 miljon kronor har Ahlsell beställt hos ÖLM skydd för pallställage för skadlig påkörning av gaffeltruckar, kallade Rack Armour respektive On-Off. Det rör sig om hela 2 340 skydd av typen Rack Armour samt 470 skydd av typen On-Off. Påkörningsskydden ska installeras i Ahlsells nya centrallager i Gardemoen, på väg att ta form.

ÖLM har ensam försäljningsrätt till två patenterade påkörningsskydd, varav ett är eget patent. En av ÖLMs samarbetspartner i Norge för skydden är Reol-Service. Enligt ÖLM sparar Spendrups bryggerier minst 100 000 kronor årligen på att skydda sina pallställage med påkörningsskyddet Rack Armour. Även IKEA har efter egna utprovningar av olika påkörningsskydd valt ÖLMs Rack Armour som ett standardskydd för pallställagen i sina lager.

Vidare är Försvarsmaktens nya centrallager i Arboga en stor vän av ÖLMs påkörningsskyddet Rack Armour, sedan man lagt en stororder på närmare en kvarts miljon kronor på inköp av sådana skydd.

Det nya skyddet skiljer sig helt från tidigare konventionella påkörningsskydd som städse tillverkats av metall och som skruvats fast i betonggolvet. Rack Armour tillverkas av tålig, stark och motståndskraftig ballistisk polymer som tillhandahåller ett totalt bättre skydd samt skyddaren större del av pallställsstolpen. På kortare tid än 1 minut monteras Rack Armour på ställagestolpen utan att man behöver borra och skruva fast skyddet i betonggolvet.

Bland utländska användare av Rack Armour kan nämnas brittiska varuhuskedjan Marks & Spencers, likaledes brittiska järnhandelskedjan B&Q, en av örikets största f ö, liksom Asda-WalMart, samt även DHL.

Även gavelskyddet On-Off uppges enligt test i samarbete med Ahlsell i Hallsbergs centrallager ge ett bättre skydd för pallställagen än de äldre, konventionella gavelskydden. On-Off passar också som skydd mot påkörning av gaffeltruckar på automatiska sträckfilmsstationer, våg- och omlastningsstationer vid rullbanor och i personalgångar, eller strängt taget över allt där gaffeltruckar oförsiktigt framförda riskerare att vålla skador.

(transportnet.se)

[ Tillbaka ]
Bookmark and Share
Sök våra sidor


KLICKA HÄR för att besöka ÖLM:s huvudsajt med egen sökmöjlighet och onlinebutik.
Nyheter
Pallöparen
Pallöpare

Demofilmer

ON^OFF Påkörningsskydd. Patentsökt sept. 08

   Demofilm


Rack Armours lättmonterade stolpskydd.

   Demofilm


Klicka för Column Sentry's lättmonterade balk-/pelar-/stolpskydd


Andra påkörningsskydd.

Begagnad inredning och utrustning
ÖLM har gjort ett stort uppköp av begagnad lagerinredning och utrustning som ännu ej är prissatt,
ej heller inlagd på vår begagnattorg. Efter hand som vi inventerar läggs alla objekt upp på vår lagerblog.
 
Kontakta gärna vårt säljkontor vid frågor angående lagerinredning, önskemål, offertförfrågningar m.m
Måndag-Fredag 7.00-16.00 Tel: 019- 673 20 30
AB ÖLM • Maskingatan 7 • 702 86 ÖREBRO