OLMAB lagerinredning
Tel: 019 - 673 20 30  
Begagnat intresserar. Artikel / 2005-04-04

Artikel om begagnad lagerinredning från Örebroportens Årsredovisning

 
Inga undersidor  
Pressartiklar och andra artiklar om ÖLM AB.
 
Vi kom över helt nya höj- och sänkbara bord från forskningscentret i Kista. De säljer vi nu för en bråkdel av nypris, berättar VD, Alric Jinghede.

Begagnat intresserar

Örebroföretaget ÖLM AB gör affärer med begagnad industri och arbetsplatsutrustning. Stora partier köps upp från nedlagda fabriker inom telecom och IT-branschen och säljs vidare genom den egna webplatsen.

När nedskärningarna började i telecom- och IT-branschen, såg Örebro Lager och Montage, ÖLM AB en möjlighet att göra bra affärer. Företaget kontaktade Ericsson i Norrköping och Linköping för att se om de hade begagnad utrustning som de inte använde. Kontakterna ledde senare till två stora uppköp av utrustning från Ericssons nedlagda fabriker. Även inredning och utrustning från Flextronics i Visby och Kista Forskningscenter har lastats på långtradare till Örebro. För att få plats med all begagnad utrustning hyr företaget ett 1.000 kvadratmeter stort kallförråd på gamla I3-området.

Bra försäljningskanal
Pallställ, rullvagnar, höj- och sänkbara arbetsbord och annan utrustning säljs vidare via företagets webbplats för cirka 40 procent av nypris. De stora volymerna går främst till företag som Ahlsell, Atlas Copco, Emhart och Johnson Pump, men även mindre företag ar intresserade av begagnad utrustning.
ÖLM AB, startades 1989 av bröderna Göran och Dag Jinghede. De sysslade då med montage av pallställ. 1993 gick fadern Alric Jinghede in i företaget efter 33 år som säljare i läkemedelsbranschen.

- Företaget jag jobbade på skulle köpas upp av Farmacia och jag stod vid ett vägskäl. Idén om att börja med försäljning fanns, och sönernas företag innebar en öppning, berättar VD Alric Jinghede. Den tidiga affärsinriktningen med besiktning, projektering och montage av pallställ finns kvar som ett komplement till försäljningen.
Företaget var tidigt ute med en e-handelssida på Internet, men onlineförsäljningen har inte utvecklats riktigt som företaget hoppats på. Det handlar om komplicerade produkter där kunderna föredrar att möta säljare och diskutera lämpliga lösningar.

- Men webbplatsen fungerar bra som försäljningskanal där vi kan visa upp våra produkter. Vi slipper stora marknadsföringskostnader som katalogtryck och distribution, säger Alric Jinghede.
ÖLM har anställt en webbansvarig som jobbar för att företaget ska ligga högst upp på alla relevanta sökmotorer.
- Om du söker på till exempel pallställ ska du få upp oss högst upp på listan. Det kostar naturligtvis en del, men det är här kunderna hittar oss, säger VD Alric Jinghede.

 

[ Tillbaka ]
Bookmark and Share
Sök våra sidor


KLICKA HÄR för att besöka ÖLM:s huvudsajt med egen sökmöjlighet och onlinebutik.
Nyheter
Pallöparen
Pallöpare

Demofilmer

ON^OFF Påkörningsskydd. Patentsökt sept. 08

   Demofilm


Rack Armours lättmonterade stolpskydd.

   Demofilm


Klicka för Column Sentry's lättmonterade balk-/pelar-/stolpskydd


Andra påkörningsskydd.

Begagnad inredning och utrustning
ÖLM har gjort ett stort uppköp av begagnad lagerinredning och utrustning som ännu ej är prissatt,
ej heller inlagd på vår begagnattorg. Efter hand som vi inventerar läggs alla objekt upp på vår lagerblog.
 
Kontakta gärna vårt säljkontor vid frågor angående lagerinredning, önskemål, offertförfrågningar m.m
Måndag-Fredag 7.00-16.00 Tel: 019- 673 20 30
AB ÖLM • Maskingatan 7 • 702 86 ÖREBRO