OLMAB lagerinredning
Tel: 019 - 673 20 30  
Upp och ner igen med nytt lagerskydd.

Artikel om påkörningsskydd från tidskriften Logistik

 
Inga undersidor  
Upp och ner igen med nytt lagerskydd
 
Ett nytt påkörningsskydd för lager-lokaler.
Publicerad i Verkstäderna 09-06-16 - 16 juni 2009 kl. 13:00 / Logistik / Av Torbjörn Hallgren


Upp och ner igen med nytt lagerskydd

Ett nytt påkörningsskydd för lagerlokaler har lanserats. Ett stort centrallager i Sverige har installerat skyddet på flera kritiska områden för att sätta stopp för trucksmällar.

Varje år skadas nästan tusen människor i Sverige när de använder truck. Hur många lagerinredningar eller varor som blir påkörda torde vara en astronomisk summa. Lagerinredningsföretaget ÖLM AB i Örebro har tagit fasta på det senare, och lanserar nu ett nytt påkörningsskydd för att motverka skadorna vid interna transporter med truck.

Skyddet är lågt och horisontellt, placerat längs golvet, till skillnad mot mer konventionella skydd som ofta är högre och vertikalt monterade. Det bär varunamnet On-off på grund av sin funktion: vid till exempel montering runt ett hörn vid en lagerhylla fungerar skyddet som en plötslig uppförsbacke - truckens kaross lyfts upp av skyddet, varpå drivhjulet tappar kontakt med marken och truckens framåtrörelse hejdas och minimeras genom en mjuk på-och-av-körning. Skyddet är sex centimeter högt i standardmodell.

- Det är för att en plocktruck ofta har 3-6 centimeter markfrigång mellan chassi och golv, men skyddet kan även tillverkas kundanpassat till truckar med andra mått, säger vd Alric Jinghede på ÖLM.

- Äldre skydd i andra utformningar är högre, och står på fötter bultade i golvet. När ett sånt skydd körs på får man ofta byta ut hela skyddet, och det händer till och med att smällarna är så kraftiga att stora sjok ur golvet rycks upp. Det här nya skyddet pressas istället ner när trucken glider upp på det. Det kan aldrig ryckas loss ur golvet vilket är en klar fördel.

Egentligen vinkeljärn

On-off-skyddet är egentligen ett vinkeljärn i metall i olika godstjocklekar som har lackats i signalgul färg. Det fogas till marken genom fästelement. ÖLM sökte patent på skyddet i september 2008.

Skyddet är helt nytt - finns det någon användare?

- Skyddet är inte ens lanserat ännu, men vi har testat det hos ett stort centrallager i två år. Personalen där har tagit bort många av sina tidigare vertikala skydd för att ersätta dem med de nya.

Hur har utfallet varit?

- Det har varit bra. Skydden är så nedslitna av påkörningar att färgen har slitits av. Men till skillnad från konventionella skydd så sitter dessa kvar och fyller sin funktion efter att en truck kör in i dem.

[ Tillbaka ]
Bookmark and Share
Sök våra sidor


KLICKA HÄR för att besöka ÖLM:s huvudsajt med egen sökmöjlighet och onlinebutik.
Nyheter
Pallöparen
Pallöpare

Demofilmer

ON^OFF Påkörningsskydd. Patentsökt sept. 08

   Demofilm


Rack Armours lättmonterade stolpskydd.

   Demofilm


Klicka för Column Sentry's lättmonterade balk-/pelar-/stolpskydd


Andra påkörningsskydd.

Begagnad inredning och utrustning
ÖLM har gjort ett stort uppköp av begagnad lagerinredning och utrustning som ännu ej är prissatt,
ej heller inlagd på vår begagnattorg. Efter hand som vi inventerar läggs alla objekt upp på vår lagerblog.
 
Kontakta gärna vårt säljkontor vid frågor angående lagerinredning, önskemål, offertförfrågningar m.m
Måndag-Fredag 7.00-16.00 Tel: 019- 673 20 30
AB ÖLM • Maskingatan 7 • 702 86 ÖREBRO